Lemang (using the Philips All-in-One Pressure Cooker)


Marina Mustafa

Lemang (using the Philips All-in-One Pressure Cooker)


Ingredients
·         2 cups glutinous rice, washed and drained
·         2 cups coconut milk
·         ¼ cup water
·         1 tsp salt
·         2 pandan leaves, knotted
·         5 pcs 10” x 8” banana leaves
·         10 bamboo sticks toothpicks

·         2 cawan beras pulut, dibasuh dan ditoskan
·         2 cawan santan
·         ¼ cawan air
·         1 sk garam
·         2 helai daun pandan, diikat
·         5 keping daun pisang, dipotong sebesar 10” x 8”
·         10 lidi 1 inci panjang


Method
1.     Open the lid of the Philips All-in-One Pressure Cooker (Philips AIOPC)
2.     Press SEAR HIGH HEAT and then press START
3.     Soften the banana leaf by placing it in the heated inner pot
4.     Set the wilted banana leaves aside for later use
5.     Put the glutinous rice into the Philips AIOPC inner pot
6.     Season with salt
7.     Pour in the coconut milk
8.     Put in the pandan leaves and give a quick stir
9.     Close the lid and turn the knob towards SEAL
10.  Press the RICE setting and press START
11.  When it’s ready, release the pressure.
12.  Scoop 4 tbsp of the cooked glutinous rice onto the wilted banana leave
13.  Compress the rice into a roll using the banana leaf and bamboo mat
14.  Seal the sides of the banana leaf with bamboo sticks
15.  Press SEAR HIGH TEMP and then START
16.  Place the rolled lemang into the inner pot to sear all sides
17.  When the outer skin is slightly crisp, lift it up onto a board and allow to cool slightly
18.  Remove the banana leaf and slice the lemang into 1-inch discs
19.  Serve with rendang or serunding

1.     Buka tudung Philips AIOPC
2.     Tekan SEAR HIGH HEAT dan tekan START
3.     Masukkan daun pisang ke dalam periuk supaya daun dapat dilayukan
4.     Ketepikan daun pisang yang sudah dilayukan untuk menggulung lemang nanti
5.     Untuk memasak pulut, masukkan beras pulut kedalam periuk Philips AIOPC
6.     Masukkan garam dan tuangkan santan dan air ke atas beras. Gaulkannya bersama.
7.     Letakkan daun pandan ke dalam periuk dan tutupkan tudung.
8.     Pusingkan knob Philips AIOPC kea rah SEAL. Tekankan RICE
9.     Apabila pulut sudah masak, lepaskan pressure dan buka tudung AIOPC
10.  Sendukkan 4 sb pulut ke atas daun pisang dan tekannya membujur dan mampat.
11.  Kelimkan tepi daun pisang dengan lidi.
12.  Tekan SEAR HIGH TEMP dan START
13.  Letakkan lemang dalam periuk
14.  Pusing-pusingkan lemang supaya ia dibakar kesemua bahagian luaran lemang
15.  Apabila sudah dibakar, keluarkan dari periuk dan sejukkan seketika sebelum dipotong
16.  Hidangkan bersama rendang atau serunding.

Comments

Popular posts from this blog

Breast Cancer in Men – it happens

BOUSTEAD PROPERTIES DONATES 5,000 LUNCH BOXES TO FRONTLINERS

The Kid From The Big Apple Held its Official Original Soundtrack Launch